Razpis za usposabljanje inštruktor Taekwondoja

Strokovni delavec 2

Aktivnost se izvaja v okviru projekta Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022.

»Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022 delno  financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10.1: Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.«

PRIREDITELJ:

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Teakwon-do zveza Slovenije

KRAJ:

CELJE

TERMINI TEČAJA:

9.11.2018 - 21.12.2018

VODJA USPOSABLJANJA:

Mag. HASAN IBRIĆ

UDELEŽENCI

Ciljna skupina: zaposleni v RS na katerem koli področju (ni pogoj zaposlitev v športu).

Na tečaj bo sprejetih 30 kandidatov, ki se bodo do navedenega roka prijavili in poslali vsa potrebna dokazila. Tečaj bo izveden, če bo prijavljenih najmanj 10 kandidatov.

POGOJI PRIJAVE

• E-prijava.
  • Opravljeno usposabljanje vaditelj teakwondoja
  • Starost najmanj 21 let
  • Najmanj IV stopnja izobrazbe
  • Najmanj 2 DAN Svetovnih organizacij WTF ali ITF
  • Eno leto športno pedagoških izkušenj ali 4 leta tekmovalnih izkušenj
  • Kandidat mora izkazati status zaposlitve katerem koli področju (pri čemer so možne naslednje oblike zaposlitve: zaposlitev na podlagi pogodbe o zaposlitvi, samostojni podjetnik, zasebni športni delavec in poklicni športnik).

POTREBNA DOKAZILA:

Kandidati morajo do navedenega roka poslati naslednja dokazila:

• E-prijava na povezavi https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfh2AA8_gOBOfmvEVKUD4vHN83AVBWPUwy6yKNghkjvD6aN6A/viewform
  • Kopija diplome vaditelj Teakwondoja.
  • Kopija osebnega dokumenta.
  • Kopija potrdila o končanem šolanju.
  • Kopija diplome o pridobitvi stopnje pasu (najmanj 2 DAN).
  • Potrdilo o najmanj 1 letnih športno pedagoških izkušenjali 4 letnih tekmovalnih izkušenj ali potrdilo
  • Dokazilo, s katerim kandidat izkazuje status zaposlitve (izpis zavarovanj v Republiki Sloveniji, ki ga izda ZPIZ, potrdilo o zaposlitvi s strani delodajalca, izpis iz AJPES-a za samostojne podjetnike ali drug relevanten dokument).

POGOJI DOKONČANJA:

Udeležba najmanj 70 %.

Pozitivno ocenjena semianrska naloga.

Pozitivno ocenjen pisni izpit.

Praktičen izpit: nadgradnja poznavanja

vsebin taekwondoja.

Kandidati morajo zaključiti šolanje najkasneje v roku treh let od zaključka predavanj, posamezen izpit pa lahko opravljajo največ trikrat.

PRIJAVE:

Izpolnjena prijavnica in dokazila o izpolnjevanju pristopnih pogojev poslano po e-pošti na naslov: aljaz.sedej@olympic.si

ROK PRIJAV in POŠILJANJE DOKAZIL:

Rok prijave in pošiljanja vseh potrebnih dokazil je:

Petek, 26.10.2018

PRIJAVNINA:

Usposabljanje je brezplačno zaradi sofinanciranja Evropskega socialnega sklada Evropske unije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

NAMEN IN CILJ PROGRAMA USPOSABLJANJA:

Osnovni namen programa je usposobiti strokovne delavce na področju teakwondoja, da bodo delovali samostojno in bodo odgovorni za vadbo (učenje, treniranje in vodenje na tekmah) vseh starostnih skupin športnikov. Lahko bodo sodelovali tudi pri usposabljanju in izobraževanju strokovnih delavcev v teakwondoju. Kandidati bodo po uspešno zaključenem programu usposabljanja za nazi Inštruktor tekwondoja pridobili dodatna znanja s področja pedagogike v športu, managementa in informatike, psihologije v športu, športne medicine in športnih poškodb, teorije in metodike športnega treniranja in teakwondo vsebin (tehnika, metodika, zgodovina). Pridobili bodo tudi informacije o športnem obnašanju, vlogi teakwondoja kot olimpijskega športa in tekmovalnih sistemih ter pravilih sojenja v teakwondoju. Program usposabljanja Inštruktor tekwon-doja se uposablja za panogi ITF in WTF.

PRIDOBLJENE KOMPETENCE:

Udeleženci si bodo po opravljenih vseh obveznostih pridobili strokovno usposobljenost 2. stopnje, z nazivom INŠTRUKTOR TEAKWONDOJA.

STRINJAM SE